Nå kan alle sjekke om de er kirkemedlem

En ny portal på internett skal gjøre det enklere å sjekke om du er medlem i Den norske kirke.

Den norske kirke (Dnk) har laget en elektronisk selvbetjeningsløsning hvor man kan sjekke sin medlemsstatus og melde seg inn eller ut. Den norske kirke har omkring 73 prosent av befolkningen som medlemmer.

– Med 3,8 millioner medlemmer trenger kirken enkle og gode ordninger for å holde medlemsregisteret ajour. Derfor har Kirkerådet nå lagt til rette for at den enkelte selv kan benytte bank-id eller annen elektronisk identifikasjon og rette feil direkte i databasen til medlemsregisteret. Gjennom id-porten er det åpnet både for innmelding i og utmelding av kirken, sier direktøren i Kirkerådet, Jens-Petter Johnsen, i en pressemelding.

Møter kritikken

Den norske kirke har i flere år blitt kritisert for feil og mangler i sitt medlemsregister. I en pressemelding sier kirken at det fortsatt finnes feil i registeret.

– Nylige endringer i kirkelov og forskrift om innmelding i og utmelding av Den norske kirke er i hovedsak gjort med tanke på innføring av nettbaserte løsninger for inn- og utmelding, skriver Dnk.

På den nye id-portalen må en logge seg inn slik en for eksempel gjør i en nettbank. For å bli registrert som medlem av Den norske kirke må en være døpt.

Teknisk trygghet

Ifølge Dnk gir den nye id-porten brukeren dokumentasjon på de elektroniske handlingene gjennom attester som kan lagres og skrives ut. Samtidig blir det sendt melding til det aktuelle soknet om de innmeldingene og utmeldingene som er gjort gjennom nettløsningen.

– Den tekniske tryggheten rundt id-porten tilfredsstiller kravene til trygg behandling av personsensitive opplysninger, skriver Dnk.

Det vil fortsatt være mulig å melde seg inn eller ut på gammelmåten også.

– Den nye løsningen er et supplement til andre måter å melde seg inn i eller ut av kirka på, skriver DnK.

Det vil si at folk fremdeles kan sende forespørsel om utmelding til det lokale kirkekontoret og disse blir behandlet på samme måte som tidligere. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.